7 Kasım 2008 Cuma

Londra'da British Telecom Coskencesi


Online/dijital pazarlama konusunda bu kadar ileri bir ulkeye gelmis olmanin sevinciyle evimize artik bir internet baglatalim dedik ve arastirmalara basladik. Turkiye'de bile yaygin wi-fi agina bakarak ingiltere'de hele hele Londra'da kesin hersey cok kolay oluyordur diye dusunmekteydik.

Ilk isimiz Turkiye'den aliskanlikla British Telecom'u aramak oldu. (Turk Telekom'un Ingiltere versiyonu) Burada da normal olarak evinizde aktif bir telefon hatti yoksa kablolu internet baglatamiyorsunuz. Lakin ev sahibimiz de dahil olmak uzere telefon numaramizi bilmedigimiz icin ilk denememizde muvaffak olamadik. Evdeki kutunun uzerinden numaraya bakmamiz soylendi. Bu arada burada telefona cikan BT musteri temsilcilerini anlayabilmeniz icin hint / ingiliz aksani karisimi bir ingilizceyi telefonda net olarak anlamaniz gerekiyor. Aksi halde zaten iletisim kurmaniz imkansiz. Size ornek bir film koyuyorum ancak Turkiye'den acilmasi problem oluyorsa youtube'da kerpal diye arama yaparak bulabilirsiniz.

Neyse evdeki kutuda yazan telefon numarasinin da sebebi belli olmayarak kapandigini ogrenince evimize tekrar hat kurulmasi icin talepte bulunduk. Bunun icin musteri temsilcisi ilk olarak adinizi, adresinizi vs aldiktan sonra, bu islemin 130 pound oldugunu belirtti. E bir muhendis gelip durumu kontrol edecekmis. Bunu da onayladiktan sonra musteri temsilcinin cesitli kampanya tekliflerini de sag salim kabul etmeden atlattiktan sonra, bizi son bir islem icin bekletmesi gerekti - ki bu islem credit check. Yani baglatacaksin hattini ama her ay 11,5 pound'u duzenli odeyebilecekmisin konulu bir kontrol.

Bu arada normal olarak evinizde hat olmadigi ve siz bu islemi evinizden yapiyor oldugunuz icin cep telefonundan aramaktasiniz. Elbette cepten BT'nin hattini aramak da ucretsiz degil (Tum 800, 845'li hatlari kapsiyor ucretsiz olmama durumu). Aklinizda olsun eger BT ile konusacaksiniz ev numaranizi ogrenip bir arkadasinizin evinden ya da meshur Londra telefon kulubelerinden arayin.
Neyse sonuc olarak credit check yapilirken hattan dustugumuz -telefon sik sik kesilebiliyor- icin ve icimizin yagi eridigi icin BT yoluna biz yolumuza diyerek ev hatti sevdamizdan vazgectik. Musteri temsilcisinin islem siralamasi mantigi da gozlerimizi yasartmadi degil. Ve 3 ile tanistik. Yasasin mobile broadband! Bir tasinabilir modem alarak laptopunuzdan rahatca internete baglanabiliyorsunuz ne de olsa. Burada mobil internet gayet hizli. Ustelik bir mobile router alirsaniz tek baglanti ile ayni anda 2-3 laptop ile baglanmak da mumkun. Akinizda olsun ev bakarken BT line'in aktif olup olmadigini mutlaka kontrol edin. Yan evdeki calisirken sizinkinde problem olmasi da mumkun.

Yoksa gayet tuzlu ve yorucu bir surecten gecmeniz muhtemel. Gelir gelmez sabrinizi British Telecom ile tuketmeyin. Turkiye'de bu islemler sahane ve kolay. Ulkemizin altyapi hizmetleri ile gurur duyduk...

2 yorum:

Levent CEBECI dedi ki...

Gecen hafta benzer bir deneyimi ben de yasadim ve israrli takip ile ustesinden gelmeyi basardik :)

(ev sahibi de benim kadar inatci cikti)

Adsız dedi ki...

Iyi bir baslangic