20 Kasım 2008 Perşembe

Londra'nin Bati Yakasinda Bir Gun

Regent Street, Oxford Street kadar turistik bir cadde olmasa da bana gore dunyanin en buyuk Apple Store'unu barindirmasiyla Londra'nin en guzel caddelerinden biri. Apple Store 2 katli genis bir alana yayilmakta ve iceride soru sorup cevap alabilecegniz 10larca calisan mevcut. Kaldiginiz yere uzaksaniz ancak acil olarak internete ihtiyaciniz varsa yeni MacBook'lari  deneyerek islerinizi halledebilirsiniz. Ustelik gitmisken atolye calismalarina (workshop) da katilabilirsiniz. Detayli egitim listesini bulmak icin tiklayin.



Regent Street yalnizca Apple Store'dan olusmuyor elbette... Apple Store disinda bulabileceginiz diger Regent Street magazalari icin tiklayin. Buradan unlu Covent Garden'a yurumek yalnizca 5-6 dakikanizi alacak ancak onerim ilk olarak Seven Dials'a gitmeniz. Thomas Neal tarafindan 1690larda tasarlanan bolge su anda 7 adet kesisen sokaktan olusmakta.

Tum sokaklari ayrintili olarak anlatmayacagim ancak begendigim mekanlardan ilki Magma. Earlham street'te bulunan magaza ozel tasarimlar bulabileceginiz bir mekan. Ustelik hemen bir kac bina yanindaki Magma kitapcisina da ugrayip grafik - web tasarim, sanat ile ilgili sahane kitaplar bulabilirsiniz.




Ayni sokakta bulunan Belgo Centraal resimden ve adindan anlasilacagi gibi guzel bir Belcika restauranti. Palm birasi esliginde tencerede midye yemek icin ideal bir mekan. Mutfagini gorebileceginiz, sempatik garsonlari olan ve arkadaslarinizla uzunca bir sure oturup yemek yiyebileceginiz guzel bir yer. Yalniz onden rezervasyon yaptirmanizi oneririm. Aksi halde sira beklemeniz gerekebilir.

Onden bilet bulabildeyseniz hemen Earlham Street kosesinde bulunan Cambridge Theatre'da hala oynamakta olan Chicago muzikaline gidebilirsiniz. Biletleri 20 ile 75 pound arasinda degismekte.

Seven dials'in tasarimcisi olunca elbette bir mekana da adiniz veriliyor. Thomas Neal's Centre eskiden muz deposu olmakla beraber gunumuzde neyse ki guzel bir alisveris noktasina donusmus. Icerisinde Diesel'den Fat Face'e kadar cesitli markalari bulmaniz mumkun. Fat Face, bir surf'cu markasi olmakla beraber bir cok spor kiyafet alabileceginiz bir magaza. Bunun disinda Thomas Neal's Centre'in en kayda deger yani icerideki isiklandirma, sutunlar ve yoruldugunuzda dinlenerek guzel kahve icebileceginiz Progresso Fair Trade Cafe gibi mekanlar.






Buradan Shorts Gardens'a gectiginizde Fred Perry, G-Star gibi magazalarin yani sira Scribbler isimli bir kartpostalci ve Neal's Yard Dairy'yi gozden kacirmaniza imkan yok. Neal's Yard Dairy'de mutlaka damak tadiniza uygun bir peynir bulacak, Scribbler da ise dilediginiz kisiye uygun bir kart bulabileceksiniz.






Hiç yorum yok: