29 Kasım 2008 Cumartesi

Borough Market

Eger Londra'ya ogrenci olarak veya calisma/yasama izni ile gelirseniz ilk duraginiz Borough High Street'teki Metropolitan Police Station olacak. Buradan Borough Market'a yurumeniz yalnizca 5 dakika... Ancak kayit ofisi Pazartesi Cuma 9-16 arasi acik oldugundan ve hafta ici cogu magaza kapali olacagindan onerim onden kisa bir kesif yapmaniz ve asil geziyi bir cumartesi gunune saklamaniz. Londra'nin en klasik ve basarili pazarlarindan Borough Market'ta onlarca cesit sarkuteri, balik, meyve sebze, cicek, hazir yemek bulabilirsiniz. Cumartesi oglenden pazari ve etrafini gezip, uzerine de vinopolis'teki sarap/viski tadimi ve cantina'da yemekle gunu bitirirseniz sahane bir Londra cumartesisi yasamis olacaksiniz :)








Bir Borough Market klasigi de elinize bir bardak kahve alip yurumek olmali :) Burada adet boyle...
Bonsai'ler 8, orkidelerin tanesi 6, 2 tanesi 10 pound...

Borough market'a gidip de Vinopolis'e gitmemek olmaz elbette. Adindan anlasilacagi gibi burasi bir sarap cenneti. Iceride hem bar, hem restaurant ve en onemlisi dunyanin dort bir yaninda uretilen sarap/viskilerin tadimlari yapabileceginiz ayri bir alan mevcut. Tadimlar icin onden bilet almanizi oneriyorum. fiyatlar degiken ancak karsiligini fazlasiyla aliyorsunuz. Pazartesi gunleri daha ucuza tadim turlari olabiliyor. Biletlerinizi hemen ayritmak icin tiklayin. Kapidan da bilet bulmaniz mumkun elbette.
Cantina restaurant tarafinda ise her yemek icin onerilen saraplar mevcut. Fiyatlari cok cok uygun olmamakla beraber, onden rezervasyon yapmadan giderseniz yer bulamamaniz muhtemel.Web sitesinden online rezervasyon yapabilirsiniz. Son bir not; mekan her saatte acik degil; Pazartesiden cumartesiye 12:00-15:00 & 18:00-22:30, pazar gunleri ise 12:00-16:00 arasi acik. Rezervasyon yapmak icin tiklayin.

Hiç yorum yok: