26 Nisan 2009 Pazar

Londra Maratonu

Erkeklerde Kenya'lı Sammy Wanjiru'nun, kadınlarda ise Alman Irina Mikitenko'nun kazandığı Londra Maratonu'nun profesyonel bölümünü televizyonda izledikten sonra 1981'den beri her sene Nisan'da gerçekleşen 42 kilometrelik Londra maratonuna katılım zamanını kaçırmış olmanın burukluğu ile en azından amatör yarışını canlı olarak izlemek üzere koşulacak yolun kenarında kalabalığın arasında yerimizi aldık.
Bilgilerden ve fotograflardan önce, ilk olarak maratonu yaşamanız için kısa bir film çekerken gözümüze çarpan, müzik yayını yapan bir radyo minibüsüdeki görevlinin sporculara nispet yaparcasına durmadan yemek yemesi de Londra Maratonu'nun eğlence anlayışına dahildi belki de...


Ilk maratonda yalnızca 7,590 kişi koşmuş olsa da, bugün koşucu sayısı 35,000'i geçmekte. Maratonun amacı yardım kuruluşları için para toplamak. 1981'den bugüne toplanan bağışlar 300 milyon pound'u geçmiş durumda.

Maratona profesyonel koşucuların dışında amatör koşucuların ve ünlülerin de katılması maratonu bambaşka bir aktivite haline getiriyor. Eğer bir maratonda yalnızca şort-atlet giymiş, üzerinde numaralar yazılı koşucuları hayal ediyorsanız Londra Maratonu hayal gücünüzü biraz daha genişletecek. Aynı kare içerisinde Sünger Bob ve arkadaşı Patrick, ve Elvis Priestley'i görebilir, veya bale kıyafetli bir grup erkek, Obama, hemşire kostümünde koşuculara rastlayabilirsiniz.



Elbette bu kostüm içerisindeki kişinin yarışı bitirmeden bayıldığını tahmin etmek güç değil...

Bir hastane için koşan elma kostümlü koşucu.
Elinde kamera ile koşan iskelet kostümlü bir koşucu.


Storm Trooper
Roma askeri



Bando
London Pride birasının dağıttığı I'm Proud of kartlarıyla arkadaşlarını destekleyenler.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

o dev hemsire gecen sene de kosuyordu...bitirmistir kesin :-)

Adsız dedi ki...

Bitirememis maalesef. Westminster'a gelmeden bayilmis :(