16 Nisan 2009 Perşembe

Londra'da Film ve Moda Haftası

23 Nisan tatili icin Londra'ya geliyorsanız kaçırmamanız gereken 2 aktivite var.
1 - Alternatif Moda Haftası

20-24 Nisan tarihleri arasında Spitalfields Market'ta gerçekleşecek Alternative Fashion Week için giriş ücreti ödemenize gerek yok. İngiltere, Amerika, Hırvatistan, Italya, Isveç ve Finlandiya'dan 70 tasarımcının defilelerini hergün saat 13.15'ten itibaren Jazz grupları Tex Tile ve Catwalk Combo'nun müzikleri eşliğinde izleyebilirsiniz.
Defilelerden beğendiğiniz kıyafet/aksesuarları satın almak isterseniz de Spitalfields Market içerisinde hergün 11-5 arasında kurulacak moda pazarından alışveriş yapabilirsiniz.

Spitalfields'ın üzeri kapalı olduğu için Londra'nın ünlü yağmurundan da payınızı almadan rahatça vakit geçireceksiniz.


2 - East End Film Festivali
Film festivalinde kaçırılmayacaklar;
Nosferatu Film Gösterimi
Malum Londra sokak kültürü ve topluluk halinda gerçekleştirilen aktiviteleriyle ünlü. 25 Nisan saat 20.00'de başlayacak olan Murnau'nun ünlü filmi Nosferatu gösterimini yine Spitalfields Market'ta dev ekrandan izleyebilirsiniz. Ve bu aktivite de ücretsiz!
Nosferatu sessiz bir korku filmi olduğu için filme Minima grubu eşlik edecek. Bateri, gitar, çellodan oluşan grubun müziğini 1921 yapımı Nosferatu eşliğinde dinlemek belki de bir daha yaşayamayacağınız bir deneyim olacak... Ancak 8'den önce gidip yerinizi garantiye almanızı öneririm, malum aktivite oldukça kalabalık olacak...


The East End in 3D Time-Lapse Installation

Londra'nın doğusunu 3 boyutlu olarak görmek isterseniz bu aktiviteyi kesinlikle kaçırmayın! Ve evet yine ücretsiz ve yine Spitalfields Market içerisinde.

Aktivite 24 - 30 Nisan arasında hergün sabah 10, akşam 10 arasında. Brian McClave ve Gavin Peacock tarafından yaratılmış 3 boyutlu kısa filmleri Spitalfields içerisindeki özel kulübelerde izleyebileceksiniz. Filmler zamanla, mekanla ve müzikle oynayarak Londra'yı bambaşka bir şekilde deneyimlemenizi sağlayacak.

Spitalfields Market'a gitmişken mutlaka civarında gştmenizi önerdiğim yerler;
1 - Brick Lane
2 - Patisserie Valerie: Burada mutlaka güzel bir kahve meyveli /çikolatalı pasta/tart yemenizi öneriyorum. Spitalfields'ın hemen dışında 1 dakika yrüme mesafesinde.
3 - Ping Pong: Hafif ama doyurucu bir yemek yesek diyorsanız; Dim Sum yiyebileceğiniz Ping Pong'a gidebilirsiniz. Kişi başı 10-15 pounda tıka basa doyarak çıkabilirsiniz. Yine Spitalfields Market'a 30 saniye yürüme mesafesinde.
4 - Haliniz varsa Doğu Londra'nın eğlence merkezi Shoreditch'e doğru gidebilirsiniz. Cargo, Herbal gidebileceğiniz ve Batı Londra'daki gibi astronomik giriş ücreti ödemeyeceğiniz mekanlar...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Moda haftasini haber verdiginiz icin tesekkurler. Ucretsiz olmasi da ayri bir guzellik. Elinize saglik.