7 Şubat 2010 Pazar

6 Sapkaniz Olsa Hangi Rengini Takarsiniz?

Gecen hafta London School of Economics'de bir seminere gittim. Ismi "Think!: Before It's Too Late" Kitabi belki hatirlarsiniz, yazari da Edward De Bono elbette. Sahane bir insan, komik, hazircevap ve zeki elbette ;) Eger kendisini canli izleme sansini yakalarsaniz sakin kacirmayin!

Konusmasina "Cagimizin En Buyuk Problemi Nedir?" sorusuyla basladi. Yaninda oturanlarla tartisma suresinin bittigini belirten dudugu caldiktan sonra herkesin listesinde oldugundan suphelendigi cevabi paylasti; kuresel isinma! Tahmin yerinde ancak listeler yanlis, cagimizin en buyuk sorunu düşünmemek! Gerçekten düşününce hak vermemek mümkün degil sanirim, hmm :)

Ancak asil onerecegim egzersiz 6 Dusunce Sapkasi! Aslinda yeni bir kavram degil ancak, bildigimiz halde hayatimiza ne kadar uyguladigimiz supheli. Diyelim ki bir konu hakkinda sevgilinizle anlasmazliga dustunuz, ya da isinizde kalmak veya yeni bir ise gecmek arasinda ikilemde kaldiniz.... O zaman De Bono'nun sapkalari yardiminiza kosuyor, her ne kadar ilk basim 80lerde olsa da hala gecerliligini koruyor... Etraflica dusunme ('Lateral Thinking') kavraminin sahibi olmak kolay degil ne de olsa...
Eger 6 Dusunce Sapkasi'ni almak isterseniz idefix'de mevcut.

Hiç yorum yok: