1 Kasım 2009 Pazar

Londra'da Yuzyillik Arabalarin Sergisi

1930'da kurulmus olan Veteran Car Club'in eski araba sergisine Londra'nin en bilinen alisveris caddelerinden Regent Street'te rastlayinca hemen fotograf makinelerine sarildik haliyle... Ilginc olan, bu aktiviteye Ferrari'nin magazasindan ciktiktan hemen sonra rastladik! Ve son arabayi da inceledikten sonra Ferrari kullanacagima bu ozel arabalardan birini kullanmayi tercih ettigime kesin karar verdim!


Arabalar 1898'den, 1901'lerden. Cogunukla fransiz yapimi. Avrupa'nin dort bir yanindan aileleriyle gelen araba sahipleri de (Elbette sahane tasarim arabalarina atlayip gelmisler...)  arabalari kadar ilgi cekiciydi. Ustelik sohbete oldukca aciklardi. Eski arabalar hakkinda sahiplerinden herseyi ogrenebileceginiz bir ortamda bulunmak paha bicilmez ;)
Neredeyse izleyenlerin zehirlenerek bogulmasina neden olacak olan komurlu araba...
 
Izleyen herkesin hayran kaldigi kadin sofor!
 
 Sherlock Holmes'lar...



 
Tum eski arabalarin yag damlatmalarinin normal oldugunu dusunurseniz, Castrol'un sponsorlugunun oldukca basarili oldugunu belirtmek lazim.
 

 

 

 
 Jane...
 



Ilginizi Poppy'ler (arabalarin ve insanlarin yakalarinda gordugunuz gelincikler) cektiyse hikayesi; Ingiliz Kraliyet Lejyonu'nun (The Royal British Legion) yardim projesi kapsaminda satisa cikardigi igneler. 2009'daki yardim ettikleri kisiler Afganistan'da sehit olan askerlerin aileleri. 2009'un basindan bugune kadar £379,321 topladiklari dusunulurse Ingilizlerin sehitler konusunda oldukca hassas olduklarini soyleyebiliriz sanirim...

1 yorum:

Qte dedi ki...

harika, ne kadar eglenceli ya, orda olmak isterdim. bu arada new york'ta united nations'da calisirken bu sozunu ettigin poppy ignelerden cok goruyordum... ne olduklarini kavrayamamistim ve sormaya da cesaret edememistim. aydinlattigin icin tesekkurler. cok zarifler degil mi?