15 Kasım 2009 Pazar

Hayatin Anlami Londra'da Bulunur mu?

Tabi ki bulunmaz! Lakin bu cumleler South Bank Center'daki Londra Caz Festivali'nde konserlerine gittigimiz Trio VD ve World Sanguine Report konserlerinde aklimdan gecti... Yaptiklari isten bu kadar zevk alan insanlari gorunce ister istemez islerinde mutsuz olan ve devamli sikayet eden insanlari ve bu kafayla gittikce hayatlarinin daima bir tarafinin eksik kalacagini... Kisaca hayatin anlami gercekten ne Londra'da, ne Pekin'de ne de Istanbul'da sakli... Anahtar; isini yaparken eglenmek  ve olabildigince yeni, eglenceli aktiviteye katilmak....

Iste Trio VD hayatin anlamini bulmaniza oldukca yardimci olabilecek bir grup, jazz calarken bir anda elektronik muzik, sonra bir anda hard rock'a donen tarzlariyla gercekten muhtesemler! Sahneden yaydiklari pozitif enerjiden de bahsetmek lazim. Islerini yaparken bu kadar eglendiklerini gordugum sayili insanlardan. Albumunun Turkiye'de bulunabileceginden emin degilim ancak MySpace sayfalarindan hemen simdi dinlemeye baslayabilirsiniz... Umarim en kisa zamanda Istanbul Caz Festivallerinde de gorecegiz bu grubu... (Not: Pet Shop Boys isimli sarkilarini bulursaniz sakin kacirmayin; hemen dinleyin; muhtesem!)


Ayni salonda sahne alan 2. grup World Sanguine Report oldu. Bir kontrbas, davul, Caz konserinden cok absurd ma komik bir jazz/heavy metal icerikli muzikal izler gibiydik...Grubun solisti Andrew Plummer'lin sahsina munhasir hali elbette sahneye de yansiyordu. Ozellikle sahnede anlattigi hikayelerin komikligi ve tum izleyeneri guldurmesi de gercekten caz konserinde geldiginizde gormeyi beklemediginiz bir sahne olmakla beraber muhtesemdi! Dinlemek icin tiklayin... (Dinlemek icin sarkilarin uzerine tiklamaniz yeterli)


Gecenin sonunda gruplarin ikisinin de katilimci oldugu buyuk bir grup olarak birer icki icmek uzere Londra koprusunden gecerken dusundum ki; Hayat Sahane! (It's good to be alive!)

1 yorum:

Devran dedi ki...

Muzikler cok basarili! Ozellikle TRIO VD iyiymis!