6 Aralık 2009 Pazar

Londra'da Trafiksiz Yeni Yil Alisverisi

Londra'nin pazarlama harikasi bir sehir oldugu malum. Cirkin oldugunu kimse soyleyemez ancak bir Istanbul veya Paris olmadigi da kesin :)
Londra'yi essiz kilan ogeler; temiz, dertsiz, kaossuz, eglenceli ve uygun akitiviteler.
Son olarak Christmas alisverisi icin Avrupa'nin en unlu alisveris caddelerinden olan Oxford ve Regent Street trafige kapatildi. Ve tum magazalarda 5-6 Aralik tarihleri icin ozel indirim ve  aktiviteler gerceklestirildi.
Bir stand cocuklarin da aileleriyle eglenmesi icin kurulmustu; Alvin ve Chipmunks'in insanin kulaklarini tirmalayan sarkilari esliginde danscilari sahnenin disinda kurulmus 2 dev led ekranda da izlemek mumkundu.

En begendigim aktivite American Express'inki oldu. Londra'da hediye paketi kavrami bulunmamakta. Paketinizi ya ekstra para odeyerek (ki bu da bircok magazada mevcut degil) ya da evde kendiniz yapiyorsunuz. AmEx bu eksikligi stand aktivitesine yansitmis, ucretsiz hediye paketlemesi yapiyorlardi. Dogru yerde, dogru tuketiciye, dogru aktivite!

Marks&Spencer markasini oldum olasi sevemeyen bir kisi olarak caddede yanyana duran elf'lerine de anlam veremeden gecmem sanirim normaldi.
 
Sokaktaki aktivitelere Blackberry'nin yuruyen telefonu ve bir optisyen markasinin iki kafadar gozu de dahildi...


 
Sonuc: Henuz aciklanmadi ancak rekor alisveris rakamlarının cikacagi simdiden asikar!

Hiç yorum yok: